Artikel Construire La Wallonie: GHdC (Charleroi)
Publicatie
October 14, 2024
Leestijd
01'30
Tag
#TECHNISCHEDEUREN
Bijlage - Doorverwijzing
Bekijken

6,000 technische deuren van alle types, efficiënt geleverd en geplaatst volgens de expertise en vakkennis van Team Holvoet

Met ongeveer 1.000 bedden centraliseert het nieuwe Grand hôpital de Charleroi 5 bestaande ziekenhuislocaties en is het nu een van de grootste in België. De site, gebouwd op een voormalige kolenmijn, nadert zijn voltooiing na 5 jaar van werkzaamheden. Het bovengrondse complex van 145.000 m² is gebouwd op 17 hectare grond. In opdracht van Building Group Jansen heeft Holvoet, gevestigd in Ingelmunster, alle industriële binnendeuren en ongeveer 200 ramen met houten of metalen kozijnen geleverd en geplaatst.

Het project verliep in maar liefst 40 fases (van januari 2023 - september 2024) en omvatte een grote verscheidenheid aan technische deuren: akoestische, stralingswerende, brandwerende, schuif-, tweerichtings- en draaideuren met elektrische sloten, automatisering, pivots, enz. Het GHdC is ook het eerste grote project onderhevig aan de nieuwe Europese EI1-norm, een primeur in België. Met meer dan 6,000 deuren geïnstalleerd, markeert GHdC een belangrijke stap in de verdere groei van Holvoet. Gedurende het volledige project stond efficiëntie meer dan ooit centraal.

Voor Holvoet is dit een van de grootste projecten ooit, en duidelijk het grootste in Wallonië tot nu toe. Veerle Decelle, projectmanager bij Holvoet: “Het was een uitdaging, want geen enkele leverancier stond klaar om volgens de nieuwe norm te leveren en de prijzen waren nog niet bekend. Bovendien is het leveren en installeren van zoveel verschillende soorten deuren een hele klus, maar we konden vertrouwen op onze jarenlange ervaring en vaste partners. Om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben we niet al onze eieren in dezelfde mand gelegd. Ik denk dat onze klant, Building Group Jansen, en de bouwheer tevreden kunnen zijn."

Onze LinkedIn verhalen
Onze Instagram reels & stories
Onze Facebook posts
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Lees meer: onze meest recente blogposts